3 misvattingen over diesel

3 misvattingen over diesel

Door de steeds strengere milieunormen worden de milieuprestaties van diesel onder de loep genomen. Tegelijkertijd wekken alternatieve brandstoffen en elektrische voertuigen steeds meer belangstelling op. Toch zijn de tijden van diesel als brandstof voor vrachtvervoer nog lang niet voorbij, ondanks het feit dat er over de brandstof enkele misvattingen bestaan.

Diesel blijft wereldwijd een belangrijke commerciële rol spelen.

De technologie achter dieselmotoren en –brandstoffen zal blijven evolueren, net als de technologie achter alternatieve brandstoffen. Dit zal ervoor zorgen dat vlooteigenaars meer en meer toegang krijgen tot de oplossingen die ze nodig hebben om zowel aan commerciële als aan regelgevende vereisten te voldoen, zonder dat dit ten koste gaat van de activiteiten.
Diesel blijft ten slotte onmisbaar in de markt van het commerciële vrachtvervoer: nu en in de toekomst. Eigenaars van bedrijfsvloten moeten daarom samenwerken met leveranciers die consequent diesel aanbieden van een hoge kwaliteit. Op die manier kunnen ze ten volle profiteren van de nieuwste prestatieverhogende brandstofsamenstellingen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Bron: https://www.acea.be/statistics/article/report-vehicles-in-use-europe-2018

2 Bron: https://www.acea.be/press-releases/article/commercial-vehicle-registrations-5.8-first-half-of-2019-2.8-in-june

Onafhankelijke tests werden uitgevoerd bij Millbrook Proving Ground Ltd., Verenigd Koninkrijk

Vergelijking van de prestatie van Esso™ diesel zonder additief met Esso Diesel Efficient™ brandstof in zware voertuigen

  • Gebruik van vrachtwagens van derden (Euro III- en Euro V-specificaties)
  • Afgelegde afstand: ongeveer 177.000 km
  • Metingen gedurende 5 maanden van de dagelijkse activiteiten op de weg (snelweg, landelijke en stedelijke omgeving)
  • Vrachtwagens werden op regelmatige basis van de weg genomen om ze te testen in een lab
  • Testresultaten variëren van 2,1% tot 3,4% minder brandstofverbruik

Millbrook heeft expertise in automobiel-, test- en drijfkrachttechnologie en is een pionier in het ontwikkelen van koolstofarme systemen (ISO-certification - ISO 17025, ISO 9001 en ISO 14001)

De claims over Esso Diesel Efficient™ brandstof zijn gebaseerd op tests (intern of door een derde) van voertuigen en/of motoren, tests in het laboratorium en/of vak-of wetenschappelijke literatuur. De basis voor de vergelijking van alle claims is Esso™ diesel zonder additief. Voertuigtype, motortype, rijgedrag en andere factoren hebben ook een impact op brandstof- en voertuigprestaties, uitstoot en brandstofbesparing. Esso Diesel Efficient™ brandstof mag worden gebruikt in lichte en zware voertuigen, maar de resultaten kunnen variëren. De tests rond brandstofbesparing werden in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd met vrachtwagens.

Contactinformatie

Polderdijkweg 3
2030 Antwerpen, Belgium

Graaf Engelbertlaan 76
4837, DS Breda, The Netherlands