Brandstoflevering voor bedrijfsvoertuigen

Esso Diesel Efficient™

Esso Diesel Efficient™ brandstof biedt u twee troeven: een schonere motor en minder uitstoot. Esso Diesel Efficient™ brandstof helpt uw motor én uw bedrijf beter presteren dan ooit.

Aangetoond is dat deze brandstofformule de uitstoot van fijnstof en CO2 vermindert en uw brandstofinjectie-systeem schoner houdt. Dit draagt bij tot de bescherming van het brandstofsysteem en het verlengen van het onderhoudsinterval.

Een speciaal additief in de brandstof verhindert dat water in contact komt met de metalen oppervlaktes. Dit beschermt het brandstofsysteem tegen corrosie. Een antischuim-middel zorgt ervoor dat u sneller tankt.

Esso Diesel Efficient™ brandstof helpt u geld te besparen en uw brandstofverbruik te beperken*.  • Verlaagde uitstoot en besparing op diesel brandstof

  Lagere uitstoot, schonere lucht

  Uit tests waarbij Esso Diesel Efficient™ brandstof vergeleken werd met standaard Esso™ diesel blijkt dat Esso Diesel Efficient™ brandstof de uitstoot van NOx gemiddeld met 10% helpt verlagen, fijnstof met gemiddeld 22% en CO2 met gemiddeld 2,8%.*

 • Lagere onderhoudskosten door minder vuilafzetting in injectoren

  Minder onderhoud door schonere brandstofinjectoren

  Esso Diesel Efficient™ brandstof is ontwikkeld om uw injectoren te beschermen tegen inwendige en uitwendige schadelijke vuilafzetting. Dit helpt om de ingespoten brandstof optimaal te blijven verstuiven en de brandstof efficiënt te mengen met lucht. Minder bezinksel in brandstofinjectoren zorgt voor een betere verbranding, een lager brandstofverbruik, verbeterd motorvermogen, sterkere motorprestaties én voor minder uitstoot van NOx, CO2 en fijnstof.

 • Minder corrosie en betere prestaties van de dieselmotor

  Uw brandstofstofsysteem is tegen corrosie beschermd

  Een speciaal additief stimuleert de optimale bescherming tegen corrosie. Het draagt bij tot het veilig functioneren van uw brandstofsysteem.

 • Tijdwinst bij het tanken door het antischuim-middel in de diesel

  Tanken gaat vlotter dan ooit

  Met Esso Diesel Efficient™ brandstof tankt u sneller en schoner. Onze additieven bevatten een antischuim-middel. Daardoor verloopt het tanken van uw voertuigen vlotter – wat voor uw bedrijf meer tijdswinst betekent.

Uw Esso Merkverdeler geeft u graag meer informatie,
of stuur vrijblijvend een mail naar iw.benelux@exxonmobil.com

© 2018 Exxon Mobil Corporation. Alle rechten voorbehouden. Alle hierin gebruikte handelsmerken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Exxon Mobil Corporation of van één van haar dochterondernemingen.

*Onafhankelijke tests werden uitgevoerd bij Millbrook Proving Ground Ltd., Verenigd Koninkrijk

 • Vergelijking van de prestatie van Esso™ diesel zonder additief met Esso Diesel Efficient™ brandstof in zware voertuigen
 • Gebruik van vrachtwagens van derden (Euro III- en Euro V-specificaties)
 • Afgelegde afstand: ongeveer 177.000 kilometer
 • Metingen gedurende 5 maanden van de dagelijkse activiteiten op de weg (snelweg, landelijke en stedelijke omgeving)
 • Vrachtwagens werden op regelmatige basis van de weg genomen om ze te testen in een lab

Testresultaten variëren van 2,1% tot 3,4% minder brandstofverbruik.

Millbrook heeft expertise in automobiel-, test- en drijfkrachttechnologie en is een pionier in het ontwikkelen van koolstofarme systemen (ISO Certification - ISO 17025, ISO 9001 and ISO 14001.)

*De claims over Esso Diesel Efficient™ brandstof zijn gebaseerd op tests (intern of door een derde) van voertuigen en/of motoren, tests in het laboratorium en/of vak- of  wetenschappelijke literatuur. De basis voor de vergelijking van alle claims is Esso™ diesel zonder additief. Voertuigtype, motortype, rijgedrag en andere factoren hebben ook een impact op brandstof- en voertuigprestaties, uitstoot en brandstofbesparing. Esso Diesel Efficient™ brandstof mag worden gebruikt in lichte en zware voertuigen, maar de resultaten kunnen variëren. De tests rond brandstofbesparing werden in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd met vrachtwagens.